BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Президентите на Украйна и Молдова обсъдиха намирането на изход от конфликта в Приднестровието

  • Written by:

Снимка: AP

Киев, 12 януари /БТА/
Президентите на Украйна и Молдова, Володимир Зеленски и Мая Санду, обсъдиха днес намирането на изход от конфликта в Приднестровието и посредничеството на Украйна във формата „5 плюс 2“. Това съобщи на пресконференция след срещата в Киев Зеленски, цитиран от ТАСС.
Той подчерта, че позицията на Украйна относно приднестровския конфликт е непроменена. По думите му тя е в подкрепа на „териториалната цялост на Молдова в рамките на нейните международно признати граници“.
В международния формат „5 плюс 2“ правителството на Молдова и сепаратистите от Приднестровието са страни в конфликта, Русия, Украйна и ОССЕ са посредници, а САЩ и ЕС – наблюдатели, отбелязва ТАСС.
На пресконференцията Зеленски каза още, че двамата със Санду са решили да създадат президентски съвет, който да определи стратегията и да координира действията за решаването на задачите от двустранния дневен ред.

Източник: Киев
Източник:bta.bg
 

Още за четене…

Министерството на инфраструктурата на Украйна информира, че средствата ще бъдат използвани за основен ремонт на …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!