BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представителите на Северна Македония в европейските състезания по хандбал изиграха няколко мачове през уикенда

  • Written by:

Изминалия спортен уикенд в Северна Македония беше в знака на хандбала. Мачове изиграха женският национален отбор на Северна Македония, както и двата клуба представляващи държавата в Шампионската лига за мъже – Вардар и Еурофарм Работник.

Женският национален отбор на Северна Македония по хандбал започна участието в квалификациите за европейското първенство, което ще се проведе тази година в Норвегия и Дания. Македонските хандбалистки в квалификациите се състезават в група 5, заедно с отборите на Швеция, Чехия и Португалия.

Най-първо в срядата, Северна Македония играше като гост срещу фаворита в групата – Швеция и претърпя убедително поражение с резултат 35-26.

Вторият мач македонските хандбалистки изиграха в съботата, на свой терен в Скопие. Съперник този път им бе отбора на Чехия, който отбор се смяташе за основен конкурент на Северна Македония за класиране на европейското първенство. Македонските националки изиграха добре през първото полувреме, което завърши с равенство 14-14. Но във втората част хандбалистките на Чехия бяха много по-добри и в крайна сметка успяха да постигнат убедителна победа с резултат 37-29.

След два изиграни кръга от квалификациите, Северна Македония заема третото място на таблицата без спечелена точка, заедно с отбора на Португалия. В оставащите четири кръга македонските хандбалистки ще имат много трудна задача, за да достигне до едно от първите две места, които осигуряват класиране на европейското първенство.

През изминалия уикенд продължиха и мачовете от Шампионската лига по хандбал в конкуренцията на мъжете. Двамата македонски представители в най-известното състезание по хандбал в Европа, Вардар и Еурофарм Работник, изиграха мачовете си от третия кръг вчера.

Актуалния европейски шампион, отбора на Вардар от Скопие, вчера играеше като гост срещу отбора на Мотор Запорожие в Украйна. Хандбалистите на Вардар на полувремето заоставаха с два гола, но с по-добра игра през второто полувреме успяха да отбелязат минимална победа с резултат 31-30. След изиграни три кръга отбора на Вардар има максимален ефект от три победи и заема първото място на таблицата в група Б.

Вторият македонски представител, Еурофарм Работник от Битоля, беше гост на отбора на Бидасоа Ирун от Испания. Битолските хандбалисти, за които този сезон е дебютантски в Шампионската лига, отново претърпяха нещастно поражение от само един гол разлика, 25-26. Интересното е, че това е третото поражение от един гол разлика в трите досега изиграни мача на отбора от Битоля.

Отбора на Еурофарм Работник засега е без нито една спечелена точка и е на петото място на таблицата в група Ц от Шампионската лига.

З.М.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!