BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланиците от G7 приветстват успеха на преговорите между Украйна и МВФ

  • Written by:

Успешното поддържане на стабилността на украинската икономика зависи от възобновяване на макрофинансовата подкрепа от МВФ.

Посланиците на страните от G7 (САЩ, Великобритания, Канада, Франция, Италия, Германия и Япония) казват, че успешното запазване на стабилността на украинската икономика зависи от възобновяването на макрофинансовата подкрепа от Международния валутен фонд. Днес групата на седемте посланици се срещна с ръководителя на мисията на МВФ в Киев Рон ван Роден.  Те  приветстват напредъка в преговорите между МВФ и украинското правителство. Възобновяването на макрофинансовата подкрепа от МВФ е от ключово значение за успешното поддържане на стабилността на украинската икономика.

„По време на преговорите ще се обърне специално внимание на продължаващите усилия на украинското правителство в областта на правото,  икономическите реформи, енергетиката, независимостта на НБУ и намаляването на системните рискове в банковия сектор. Много конструктивна е комуникацията с МВФ“, подчертаха дипломатите по време на срещата.

С.Д.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!