BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланик на Р България Радко Влайков ще посети Българо-сръбски център

  • Written by:

Посланик на Р България Радко Влайков ще посети Българо-сръбски център в петък на 20 септември, когато заедно с Дарко Аначков ще подпишат  договор за реализацията на проекта ,,Младите хора в съвременното общество“, който е финансиран от Министерството на външните работи на Р  България в рамките на българска помощ за развитие.

Същността на проекта е реализацията на тридневния семинар, който трябва да включи 15 души на възраст 15 – 30 год. принадлежащи към българско,сръбско и албанско малцинство. По време на семинара ще бъдат обработени различни теми, например:

  1. Образование на младите хора – проблеми и посоки в развитието
  2. Мултикултурализъм, интеграция и етническа толерантност
  3. Младите хора и местно самоуправление
  4. Западни Балкани – път към европейската интеграция
  5. Свободно време и младежки стилове на живота
  6. Влиянието на медиите върху младите хора
  7. Младежко участие в неправителствени организации и политически партии
  8. Младите хора и предприемачество – рискове и предизвикателства

Освен лекции, всяка от темите включва работилници за младите хора. Това означава, че участниците имат възможност да прилагат наученото веднага .

Общата цел на проекта е създаване на устойчиви механизми за защита, развитие и инвестиране в младите хора като важен фактор за развитието на всяко едно общество.

Заявления за участието ще се приемат от началото на декември до 31 декември включително!

Условието е младите хора да са на възраст 15 – 30 години и да изпратят написано есе на посочената тема. Пребиваване и храна са осигурени за всеки един участник.

След завършването на тридневния семинар участниците ще получат потвърждения за участие, които ще бъдат връчени от представители на Посолство или Генерално косулство на  Ребублика България в Сърбия.

Подробни информации,план и програма за самия проект ще бъдат публикувани допълнително.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!