BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Победа и поражение за националният футболен отбор на Северна Македония в двата мача от квалификациите за Евро 2020

  • Written by:

Националният футболен отбор на Северна Македония имаше частичен успех в квалификациите за Евро 2020, тъй като в двата мача които изигра през изминалите четири дни, успя да запише една победа и едно поражение.

Първият мач македонските футболисти играеха на домашен терен в Скопие срещу отбора на Словения. През целия мач Северна Македония беше по-добрия отбор и имаше повече шансове за постигане на гол. Първото полувреме завърши без голове 0-0, но само след пет минути игра във втората част Елиф Елмас донесе предимство за Северна Македония.

Същият играч вкара още един гол в 68-ата минута и увеличи преднината на македонския отбор с 2-0. До края на мача играчите на Словения успяха само да намалят преднината на Северна Македония на 2-1, след като вкараха гол от дузпа в 5-ата минута от добавеното време.

Вчера националите на Северна Македония играеха като гости срещу отбора на Полша, а мачът се проведе във Варшава. Полските футболисти доминираха през целия мач, въпреки че и отбора на Северна Македония имаше няколко хубави положения за гол, които за съжаление македонските футболисти не успяха да реализират. Франковски в 74-ата минута и Милик в 80-ата минута успяха да вкарат голове за Полша и донесоха победа за домакините от 2-0.

След загубата от Полша, както и след победата на Австрия над Словения, националният отбор на Северна Македония има само теоретични шансове за спечелване на второто място в групата, което осигурява класиране на европейското първенство през 2020 година. Именно, Полша е на първо място в квалификационната група „G“ със спечелени 19 точки и вече си осигури участие на Евро 2020. На второто място сега е отбора на Австрия с 16 точки, което е за пет повече от Северна Македония и Словения, които са на трето и четвърто място с 11 точки.

В последните два мача от квалификациите, Северна Македония първо игра като гост срещу Австрия на 16 ноември, а квалификациите ще завърши с мач на домашен терен, срещу отбора на Израел три дни по-късно.

За да спечели второто място в групата, Северна Македония ще трябва да постигне две победи и да се надява, че Австрия ще загуби от отбора на Латвия, което е почти невъзможно, тъй като латвийските футболисти досега не са спечелили нито една точка в седемте мача в квалификациите.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!