BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оливера Йефтич пред българския посланик в Белград: Радвам се, че имам толкова приятели в България

  • Written by:

„Радвам се, че имам толкова истински приятели в България. За мен инцидентът на маратона в София в неделя е затворена страница. Радвам се, че покрай него разбрах колко близки приятели имам във Вашата страна“, каза известната лекоатлетка на Сърбия Оливера Йефтич на среща с българския посланик в Сърбия Радко Влайков в общината на родния й град Ужице.

Участничката в шест олимпиади, носителка на много титли и европейски рекорди се просълзи на церемонията. Тя бе трогната от посланията, изпратени й от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 „Министър Захариева изразява съжаление от случилото се. Като човек, обичащ джогинга и редовно практикуващ го, г-жа Захариева е много впечатлена от Вашите успехи и спортно дълголетие“, заяви българският посланик.

Посланик Радко Влайков предаде на Оливера Йефтич и съжаленията за инцидента  на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, според когото българската спортна общественост е възмутена от случилото се и в същото време тя се е обединила в подкрепата за Оливера в този труден момент.

На срещата в Ужице бе предоставена официалната информация за извършените действия от полицията, следствените органи и прокуратурата по отношение на извършителя на нападението над сръбската атлетка по време на Софийския маратон. Оливера Йефтич и кметът на Ужице д-р Йелена Радивоевич изразиха огромна благодарност за експедитивността на българските власти, за съпричастността и за сърдечното отношение на българите.

„Оливера, предавам Ви съжалението за инцидента, съпричастността и любовта на българите“, каза Радко Влайков.

„Обичам България, обичам българските си приятели, продължавам да тренирам с тях на Белмекен, забравям за инцидента на Софийския маратон. Моля, предайте  в България“, заяви Оливера Йефтич пред българския посланик Радко Влайков.

Източник: mfa.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!