BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови мерки: забрана за движение през уикенда

  • Written by:

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че на гражданите ще бъде забранено да се движат от 13:00 в събота, 4 април, до 5 часа сутринта в понеделник, 6 април.

Президентът  на пресконференция заяви още, че  поради очаквано увеличение на броя на заразените хора , от тази вечер правителството на Сърбия въвежда мярката- на обществено място може да има максимум двама души, както и  мярка , че в събота от 23 до 01 часа, на разстояние, не по-голямо от 200 метра от мястото на пребиваване, домашните любимци могат да се разхождат. Пенсионерите ще продължат да бъдат допускани да се движат до магазина в неделя от 4 до 7 ч.  сутринта.

Досега в Сърбия, 31 души са починали , и броят на заразените нарасна до 1171 в четвъртък. Най-големите огнища са  Белград, Чуприя, Чачак и Валево. Световната здравна организация (СЗО) обявява, че общият брой на заразените в световен мащаб ще достигне един милион.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!