BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нашите гимназисти представят комедийна пиеса онлайн

  • Written by:

Босилеградски средношколци с пиеса  отправиха онлайн  поздрав на дамите като подарък за 8 март

Днес по случай 8 март, театралната публика ще може да види интересна  комедийна пиеса, която е подготвена специално за дамите като подарък за празника.

Ученици от босилеградската гимназия работеха усилено през последните два месеца заедно със своите учители и създадоха комедийна пиеса, която може да се гледа в интернет поради епидемиологичната ситуация в страната. Представлението  е създадено  като част от концепция на едносменно обучение.

Децата измислиха своя авторска пиеса, изработиха декорите за сцените и по този начин наистина отправиха важно послание: “ Животът ни има потребност от повече хармония, дипломатичност и мостове по между ни! На развитието му трябва енергия, динамика и ясна мисъл! Светът има нужда от повече  силни и уверени в себе си жени. Майките трябва да бъдат смели и горди с успехите си, да бъдат обичани и обичащи, дарявани и даряващи!“

Авторската  пиеса се състои от две части.

Първата част се нарича „Един обикновен ден в живота на всяка майка“, а другата  „Един необикновен ден в живота на всяка майка“.

В постановката участват: Йелена Петков, Миляна Василев, Габрийела Георгийев, Андрияна Илийев, Андрия Стоилков, Владан Митрев, Александра Дойчинов, Бобан Стойичков.

Ръководители на проектната  пиеса са учителите по едносменно обучение: Лазар Стойнев, Йовица Гигов, Снежана Иванов и Борис Чипев.

Техническа поддръжка: Център за култура Босилеград

„ Децата се справиха безукорно! За мен беше удоволствие да работя с такива креативни, умни и мотивирани деца, пълни с идеи и приспособими във всякакви ситуации. Това е комедия, която е подходяща за днешния  празник“, каза Лазар Стойнев,  преподавател в босилеградската гимназия и един от координаторите по проекта.

Специални благодарности дължим на Културния център Босилеград, ученическото общежитие в Босилеград, Община Босилеград и Гимназия Босилеград за оказаното съдействие и подкрепа, добавиха координаторите.

Насладете се и вие на тяхното изпълнение:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tfc2DtTBK2o?feature=oembed&w=696&h=392]

ММГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!