BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 25 хиляди защитни гащеризони бяха дарени от НАТО на болница в Молдова

  • Written by:

Около 25 хиляди защитни гащеризони за еднократна употреба на стойност над 300 хиляди долара бяха дарени от Северноатлантическия алианс на детската клинична болница „Валентин Игнатенко“ в Кишинев, съобщава Mолдпрес. Държавен секретар на Министерството на здравеопазването, труда и социалната защита Татяна Затик, която присъства на трансфера на помощ, благодари на партньорите от Организацията на Северноатлантическия договор за подкрепа на здравната система на Република Молдова. Извънредният и пълномощен посланик на Литва в Република Молдова Кестутис Кудманас отбеляза, че НАТО е солидарна с Република Молдова в контекста на настоящата епидемиологична ситуация.

„Имаме удоволствието да представим тази помощ от НАТО на Република Молдова за укрепване на усилията на страната в борбата срещу КОВИД-19“, завърши дипломатът.

През последните 24 часа в Молдова са обработени 4560 теста, потвърдени са 1736 случая на инфекция с новия коронавирус. До момента в страната са регистрирани 181 886 случая на КОВИД-19. Министерството на здравеопазването съобщава за 25 смъртни случая. Общият брой на смъртните случаи от усложнения, причинени от коронавирус, е достигнал 3 871.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!