BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наблюдава се трайна тенденция за увеличен брой на излекувани от COVID-19 спрямо новозаразените

  • Written by:

София, 31 декември / БТА/
Наблюдава се трайна тенденция за увеличен брой на излекувани от COVID-19 спрямо новозаразените. Това каза на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Костадин Ангелов във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.
Излекуваните за изминалото денонощие са 2933, а новите регистрирани случаи на коронавирус са 1729.
Искаме българските граждани да бъдат здрави, за да могат здрави да посрещнат ваксината и благодарение на ваксинацията да успеем да постигнем колективния имунитет и да преборим това заболяване, каза министърът.
Налице е оптимистична тенденция за постепенно намаляване на заболяемостта и на смъртността, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев. Искаме да поддържаме тази тенденция трайна, стабилна, което ще ни даде възможност за решения за промяна на мерките, допълни той.
В началото на брифинга Костадин Ангелов връчи златен знак на Министерството на здравеопазването на Ценка Досева – най-възрастната медицинска сестра, която продължава да работи. От името на правителството и премиера министърът благодари на всички медицински сестри, акушерки и специалисти по здравни грижи за подкрепата. За нас и за болните вие сте незаменими, каза Ангелов. „Никога не жаля сили да отида да окажа първа помощ“, каза Ценка Досева и допълни, че е посветила целия си живот в помощ на болните.

Източник: София
Източник:bta.bg

Още за четене…

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!