BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъжкият национален отбор по хандбал на Северна Македония ще участва на световното първенство в Египет

  • Written by:

Mъжкият национален хандбален отбор на Северна Македония ще участва на световното първенство, което ще се проведе от утре до 31 януари в Египет. За македонските национали това ще бъде общо седмо участие на световните хандбални първенства.

Поради пандемията на коронавируса, квалификациите, които трябваше да се проведат през юни миналата година, бяха отменени. Така участието на Световно първенство беше отредено от успеха на Европейското първенство в 2020 г. Според този критерий, Северна Македония не успя да осигури директно участие на шампионата и беше първа резерва.

Новината, че македонските хандбалисти ще участват на шампионата пристигна едва вчера. Именно поради голям брой заразени играчи от COVID-19, националния отбор на Чехия мораше да откаже участието си на първенството в Египет. Веднага след получаването на новината македонските хандбалисти, които бяха събрани и тренираха в Скопие вече две седмици, заминаха за Египет.

На световното първенство в Египет ще участват 32 национални отбора, разделени в осем групи по четири отбора. Северна Македония на първия етап на шампионата, ще играе трите свои мачове в Кайро. Северна Македония ще бъде в група G, заедно с отборите на Швеция, Чили и домакина Египет.

Първия мач македонските хандбалисти ще играят утре срещу отбора на Швеция. Следващия съперник на македонските национали ще бъде отбора на Египет, а мача ще се проведе в събота. В третия и последен мач от групата, Северна Македония ще играе срещу Чили, в понеделник 18 януари.

Интересно е, че македонските национали през изминалите десет дни изиграха два приятелски мача точно с отбора на Чили, който бе на подготовки в Скопие. Северна Македония записа две лесни победи, на първия мач с резулат 25-21, а на втората среща с 28-24.

Първите три отбора от групата, ще осигурят участие във втория етап на световното първенство. Северна Македония е голям фаворит да осигури едно от първите три места на таблицата в група G и ще бъде истинска сензация ако македонските хандбалисти не се класират за втората част от първенството.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!