BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Митко Ценов с успех на 1500 метра на турнир в Белград

  • Written by:

Митко Ценов записа победа в бягането на 1500 метра на международния турнир по лека атлетика в зала в Белград.

Ценов, който в събота стана балкански шампион в дисциплината на закрито в Истанбул, триумфира с личен рекорд от 3:44.32 минути, като подобри с повече от шест десети от секундата старото си върхово постижение от 3:44.97 минути.

„Нямах късмета за здрава група и да направя един хубав резултат, но щом е лично постижение значи вървя напред и в правилната посока!“, коментира Ценов във „Фейсбук“.

В надпреварата в Белград участваха общо осем български лекоатлети, като Станислав Станков и Елена Митева стигнаха до бронза в бягането на 60 метра с препятствия.

Балканският вицешампион Станков постигна 7.88 секунди, а Митева финишира за 8.28 секунди, като се доближи само на стотна от личния си рекорд. Митева участва и на 60 метра, в който завърши осма със 7.73 секунди на финала, а най-бърза беше швейцарката Саломе Кора със 7.30 секунди.

В двата спринта се състезава и Никол Андонова. Тя завърши пета на 60 метра с препятствия с 8.59 секунди и шеста на 60 метра със 7.64 секунди.

Борис Линков се нареди четвърти на скок дължина със 7.70 метра, а победител стана Измир Смайлай от Албания със 7.91 метра.

В спринта на 60 метра при мъжете Петър Пеев остана седми с 6.92 секунди на финала, а Веселин Живков отпадна в сериите и завърши десети с 6.98 секунди. Най-бърз на финала беше Масимилиано Фераро от Италия със 6.74 секунди.

Йордан Гюров се класира пети на 400 метра с 49.06 секунди.

В другите по-интересни дисциплини световният рекордьор на овчарски скок Арман Дюплатнис (Швеция) оглави ранглистата за сезона 6.10 метра, а световната шампионка на скок дължина в зала Ивана Шпанович записа победа на родна земя с 6.71 метра./БТА

Източник: gong.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!