BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коронавирус – България: Активните случаи се увеличават, интензивните – намаляват

  • Written by:

За денонощието са направени рекордните 8 129 PCR теста.

Така на практика процентът на положителните проби продължава да се понижава и вече е 2,20 при 2,24 на сто при предишния отчет.

В същото време обаче броят на активните случаи се е увеличил доста. В момента той е 4243, при 4 182 – отчетени вчера. Или това е увеличение с 61 случая.
Общо потвърдените случаи в страната са 16 954.В болница са настанени 763, а 56 от тях са в интензивното отделение. Това е намаление спрямо вчера, когато беше отчетено, че в болници се лекуват 764 души, от които 61 в интензивно.

935 са официалните случаи на коронавирус сред медицинските лица – при 923 регистрирани на 4 септември. Това означава, че има отчетени 12 нови случая на заболели с COVID-19 медици. (за справка – вчера новорегистрираните заразени медии бяха 10). Статистиката не посочва колко от тях са оздравели. 

Починали са седем души. Така от началото на развитието на заразата в страната битката с пандемията са изгубили 665 души.

111 души са излекувани за последното денонощие. Общият им брой достига 12 046.
Най-много нови случаи има в София-град – 45, следвана от Благоевград – 29, Пловдив – 18, Варна – 14 и Стара Загора – 11. Нови случаи има регистрирани и в Бургас, Велико Търново, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София област, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 

Източник: actualno.com

Още за четене…

На днешната дата, 5 септември 2020 г. се навършват 11 години от потъването на корабчето …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!