BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Интегрирането на новосъздадените общини в Болградски район

  • Written by:

На следващата сесия на Болградския районен съвет се предлага да се разгледа въпросът за създаването на работна група по икономическа, културна и социална интеграция и трансгранично сътрудничество на териториалните общини в новосъздадения уедрен Болградски район.
Идеята на инициаторите е да включат в работната группа  депутати от областния съвет, представители на обществеността и други заинтересовани лица, която ще  се занимава с въпросите на интеграцията и развитието в областта на икономиката, здравеопазването, логистиката, културата и образованието в новосъздадения район, както и с изготвянето на предложения за ефективно използване на трансграничното сътрудничество между регионите на съседните държави.
Задачата на работната група е да разработи предложения и препоръки по усъвършенстване на механизмите за взаимодействие между обединените териториални общини на района.

Още за четене…

KORONA VIRUS COVID-19 Dnevno ažurne informacije u vezi sa merama Vlade R. Srbije mogu se …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!