BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избиване на вредните врабчета

  • Written by:

Световната здравна организация препоръчва информацията към населението за коронавируса да не надвишава 15 минути на ден. Предозирането води до стресиране и объркване на гражданите. Мнението е на световни експерти. Университетът „Джонс Хопкинс“ допуска времето за обсъждане на пандемията да е до 20 минути на ден. Така се избягва натиска върху човешката психика.

На 02.04.20 г. в България темата за COVID-19 г. в големите телевизии е заела времето от 07,00 часа до 10,30 часа. 210 минути. Вместо препоръчителните 15 от СЗО… До края на деня, включително в късните новини, както е по програма, коронавируса ще е червена нишка в предавания и пресконференции на щаба и министри – още 240-300 минути. Плюс онези 210 от сутринта – това прави над 500 минути. Зомбирането изглежда гарантирано.

Социалният министър Деница Сачева и образователният Красимир Вълчев дадоха пресконференция в продължение на повече от час и 20 минути… Това, което казаха, спокойно може да бъде изпратено по електронен път до медиите. Хем ще се избегне скупчването на много хора на едно място. Ще се избегнат и част от неадекватните въпроси, които неизменно се задават от една-две медии.

Постоянната изява на министри изглежда съгласувана и разпоредена. Сякаш идеята е населението да бъде смачкано от тоновете невесели данни и да се примири с ескалиращите ограничения.

Това ли е целта? Поведението на щабове, политици и управленци все повече навежда на подобна мисъл. Повтарят и повтарят едно и също, за да се внуши, те и само те казват истината. Не ги интересува, многоговоренето е един от сигурните признаци за лъжене. Те изповядват друга максима, че една лъжа повторена много пъти, се възприема накрая като истина. Знаем чия е тази мисъл…

Всички решения и действия на властта са перфектни. Непрестанното и безцеремонно натрапване на това напомня маоистката пропаганда от времето на „културната революция“. Тогава в Поднебесната империя, насърчавани от партията тълпи, избивали врабчетата, защото кълвяли реколтата…Достатъчно е да си спомните историята на китайския врабец У Фу, което на китайски ще рече Юнашката фланелка, в „Ние, врабчетата“ на Радичков, за да си обясните някои неща, случващи се в момента. Крясъците на тълпите Мао, Мао, Мао и преследването на лошите…

Целта на управляващи у нас (сегашни и предишни) е да задушат всяка мисъл и съмнение, че други могат да свършат същата работа по-добре от тях. За по-сигурно вредните врабчета са поверени на грижите на прокуратурата и структурите, готови да репресират, които действат в режим на неограничени правомощия. Защото главната цел на Главното управление на държавата е ликвидация на гадните врабчета.

На добрите пилета ще им дадат трохички. Ястребите ще им ги отпуснат като кредит…

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!