BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна ваксинацията на учители и непедагогически персонал в Кюстендил

  • Written by:

Започнала е ваксинацията на учители и непедагогически персонал от детските и учебните заведения в Кюстендил.

„Ваксинирането е започнало вчера, когато са поставени първи дози на 30 души в Дупница. По план днес трябва да бъдат ваксинирани и още 62 души от Кюстендил и Дупница“, каза директорът на Регионалното управление по образование в Кюстендил Мая Стойчева.

Ангелов: Мерките в Кюстендил дават резултат

„В първоначалния списък са се включили над 380 преподаватели в региона и над 100 души от непедагогическия персонал, бройката обаче се мени“, коментира Стойчева.

Според нея, имунизацията трябва да приключи в началото н следващата седмица, когато ще се знае и точния брой на ваксинираните. Ваксинацията сред учители и непедагогически персонал в областта става с ваксината на „АстраЗенека“.

Стойчева посочи още, че ваксините се поставят от мобилен екип, който обикаля по-големите училища и в два ваксинационни кабинета – по един в Кюстендил и Дупница.

Източник: dariknews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!