BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва ремонт на гимназията в Босилеград

  • Written by:

С пари от Външно министрество и съдействието на посолството ни в Белград започва ремонт по сградата на гимназията в Босилеград, каза директорът на единственото средно учебно заведение там Владимир Григоров. Вече е избрана и фирма изпълнител – дружество от град Валево, Сърбия.

Според подписания на 20-ти декември миналата година договор с посолството ни в Белград, ремонтът на гимназията ще струва малко над 53 000 евро. Ще бъде подменена изцяло дограмата, около 20 врати и 70 прозореца.

Първоначално сградата е строена през 1941-ва година и е открита с указ на Цар Борис Трети. Вторият и третият етаж са надстроявани през 2001-ва година и от тогава сградата не е ремонтирана.

Дограмата е дървена, изкривена и зимата е доста студено, разказва директорът на гимназията Владимир Григоров. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 50 дни – до началото на новата учебна година, казва директорът:

„До дни би трябвало да започне, ако Короната не ни попречи. До 1-ви септември трябва да бъде готово“.

Източник: bnr.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!