BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕС предостави на Украйна 6 милиона евро за контрол на продуктите

  • Written by:

Европейският съюз предостави на Украйна над 6 милиона евро финансова помощ по проект „Подобряване на системите за контрол на безопасността на храните в Украйна“.

Коридорът за финансиране е фиксиран от март 2014 г. до септември 2019 г. Според специализирана информация, през този период Украйна получи модернизирано лабораторно и информационно оборудване от Европейския съюз, както и специален софтуер на стойност над 2,5 милиона евро.

„От началото на проекта експерти на Държавната служба на Украйна по безопасност на храните и защита на потребителите и експерти по проекта свършиха огромна работа. Нашите инспектори преминаха редица учения, семинари, конференции по законодателството в областта на храните, както на централно ниво, така и в регионите. Благодарение на проекта  Държавната служба на Украйна по безопасност на храните и защита на потребителите сериозно подобри своя софтуер, което ни позволява да работим според съвременните стандарти и това формира доста оптимистичен поглед към бъдещето“, каза ръководителят на службата Владимир Лапа.

С.Д.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!