BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕК настоява мерките срещу епидемията да не нарушават основните принципи и ценности

  • Written by:

Снимка: XINHUA

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес мерките, предприемани от държавите в ЕС заради епидемията от Ковид-19, да отговарят на основните принципи и ценности на ЕС. Изявлението на Фон дер Лайен е свързано особено с предприетите законодателни промени в Унгария.
ЕС се основава на ценностите на свободата, демокрацията, върховенството на закона и зачитането на правата на човека, които трябва да защитаваме, дори днес, посочва председателят на комисията.
Демокрацията не може да работи без свободни и независими медии. Спазването на свободата на изразяване и правната сигурност са от съществено значение в тези несигурни времена. Сега е по-важно отвсякога журналистите да могат да вършат своята работа свободно и точно, за да се противопоставят на дезинформацията и за да могат нашите граждани да имат достъп до важна информация, добавя Фон дер Лайен.
Всички тези мерки трябва да бъдат ограничени до необходимото и строго съразмерни, да не продължават безкрайно, призовава тя. Фон дер Лайен съобщава, че ЕК ще следи мерките във всички държави от ЕС.

Източник: Брюксел
 
                                                                                    Източник: bta.bg

Още за четене…

С тържествена церемония, днес знамето на Северна Македония беше издигнато пред централата на НАТО в …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!