BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Едноминутно мълчание и свалени наполовина знамена за жертвите на Ковид-19 в Италия

  • Written by:

Италианските градове и села запазиха днес на обед местно време минута мълчание в памет на жертвите на Ковид-19 и в знак на почит към здравните работници. Паралелно с това знамената пред държавните учреждения в страната бяха свалени наполовина, предаде Франс прес.
На Капитолийския площад в Рим кметът на италианската столица Вирджиния Раджи, която носеше шал с цветовете на италианското знаме и черно палто, каза, че сега цялата страна е ранена, но допълни: „Заедно ще се справим“.
„Това е нашият начин да си спомним за починалите и да отдадем почит на жертвата и на отдадеността на здравните работници“, заяви по повод едноминутното мълчание председателят на Националната асоциация на италианските общини Антонио Декаро, който е също и кмет на южния италиански град Бари.
Инициативата за едноминутното мълчание и за свалените наполовина знамена в цялата страна бе на Джанфранко Гафорели, председател на провинциалния съвет на провинция Бергамо в областта Ломбардия в Северна Италия. Провинция Бергамо е една от най-тежко засегнатите от пандемията от Ковид-19, която отне живота на близо 11 600 в страната.
„Въпреки сериозната криза, която преживяваме, ние не искаме у нас да надделява чувството на дълбока покруса, а искаме да останем единни както в траура, който връхлетя най-тежко някои райони на страната, така и в солидарността, която трябва да ни сплотява“, допълни Антонио Декаро.
Ватикана също спусна днес наполовина знамената си, за да изрази съпричастност с пострадалите от Ковид-19 в Италия и по света, както и съчувствие към семействата на жертвите и към онези, които щедро и великодушно се борят, за да сложат край на пандемията, се казва в изявление на Светия престол.

Източник: Рим
 
                                                                                    Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!