BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Евровизия 2021 вероятно ще се проведе с публика в зала през май в Ротердам

  • Written by:

Организаторите на конкурса Евровизия 2021 обявиха, че най-голямото музикално събитие за година по всяка вероятност ще се проведе с публика в залата „Ахой Арена“ в Ротердам. Това ще е първата голяма сцена в Европа от март 2020 насам, която ще приеме публика.

Мартин Остердал, изпълнителния супервайзър на Евровизия, сподели: “Духът и традициите на Евровизия са свързани с обединението на Европа на една сцена и ние сме твърдо решени да постигнем това в Ротердам през май. Продължаваме напред с плановете си да организираме безопасен конкурс през месец май, като всички артисти ще получат възможността да изпълнят песента си на живо в Ротердам.”

Сигурността в Ротердам ще бъде гарантирана чрез общи правила за всички присъстващи, които гарантират безопасността на делегатите и журналистите. Организаторите на конкурса разкриха, че към момента се предвижда капацитет на публиката между 20 и 80 процента, а близо 500 журналисти ще следят и споделят на живо всичко най-интересно от Ротердам през май.

В понеделник беше обявено, че песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде представена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, дигитално на Eurovision.iCard.com, както и в официалния канал на певицата в Ютуб.

За концерта на 10-и март Виктория ще изпълни песните от новия си албум „a little dramatic” – “Imaginary Friend”, “Growing Up is Getting Old”, “Dive into Unknown”, “Phantom Pain” и “The Funeral Song”, както и най-големите си хитове – “Ugly Cry”, „Tears Getting Sober”, “alright.” и “I Wanna Know”.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22:00 часа по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май.

Българското участие в надпреварата се реализира с подкрепата на iCard – генерален спонсор на Евровизия България за втора поредна година.  Проектът в България е публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!