BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доц. Мангъров: Информацията за COVID-19 се представя некоректно и плашещо

  • Written by:

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно. Това каза в „Денят започва“ доц. Атанас Мангъров.

По думите му правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още – колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване.

Доц. Мангъров цитира данни от Националния оперативен щаб, според които заболеваемостта в България от коронавирус е 43 на 100 000 души.

Доц. Атанас Мангъров: „Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително“.

Доц. Мангъров отговори и на критиките, че няма трезва преценка за COVID-19, тъй като не е лекувал пациенти с инфекцията.

Доц. Атанас Мангъров: „Деца почти няма, тия, които са били в болницата, аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал“.

Според Мангъров „щабът трябва да бъде разкаран“, тъй като само плаши хората.

Източник: offnews.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!