BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес в Одеска област започна ваксинацията срещу COVID-19

  • Written by:

На 25 февруари започна ваксинацията в Одески регион, който получи 2800 дози от ваксината. Първо  се ваксинират  лекарите, които редовно се занимават с пациенти с covid.

Ваксинацията срещу коронавирус в Украйна е доброволна и безплатна. Тя  ще се проведе на пет етапа: на първия етап ще ваксинирарат здравните работници и персоналът, който полага грижи за пациенти с ковид,  на втория етап ще  бъдат ваксинирани други лекари, хора над 80 години и социални работници;  третият етап ще включва лица  с висок риск от инфекция и работещите в извънредни ситуации ( службата за сигурност, полицията, образователните  институции);  четвъртият  етап предвижда ваксинирането  хора на възраст от 60 до 64 години; петият етап – ваксиниране на всички останали категории населението.

Украйна е 10-а в Европа по брой на нови случаи от ковид и 12-та по смъртност. В Одеска област нивото на заболелите  надвишава средното ниво в Украйна с 3,4%.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!