BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В район Тараклия ще честват делото на Кирил и Методий онлайн

  • Written by:

В район Тараклия ще отбележат Деня на славянската писменост онлайн поради пандемията от Ковид-19.
Българите в Молдова отбелязват този празник по-специално, с чувство на висока гордост. И независимо от трудностите, свързани с коронавируса,делото на светите братя ще бъде възпято и тази година, съобщиха от районната администрация.
Творчески видео продукти специално се подготвят за 24 май и ще прославят създаването на азбуката от братята Кирил и Методий, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2216743

За Деня на славянската писменост в интернет ще бъдат пуснати виртуални изложби, концерти, вокално-танцови миниспектакли и други изяви, които са подготвени от културно-образователните институции на района – училища, библиотеки, Детския дом на творчеството, Школа по изкуствата, Дома на културата.

В район Тараклия ще честват делото на Кирил и Методий онлайнВ район Тараклия ще отбележат Деня на славянската писменост онлайн поради пандемията от Ковид-19. Българите в Молдова отбелязват този празник по-специално, с чувство на висока гордост. И независимо от трудностите, свързани с коронавируса,делото на светите братя ще бъде възпято и тази година, съобщиха от районната администрация.Творчески видео продукти специално се подготвят за 24 май и ще прославят създаването на азбуката от братята Кирил и Методий, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2216743За Деня на славянската писменост в интернет ще бъдат пуснати виртуални изложби, концерти, вокално-танцови миниспектакли и други изяви, които са подготвени от културно-образователните институции на района – училища, библиотеки, Детския дом на творчеството, Школа по изкуствата, Дома на културата.Този ден е значимо събитие в културния и духовния живот на българския народ. Това е празникът на християнското просвещение, празникът на родното слово, на родната литература, на родната култура, подчертава в своя поздравителен адрес към жителите, председателят на района Тараклия Иван Паслар.“Празникът символизира исторически, духовни и културни връзки на славяните, напомня значението на писмената дума, се обръща към корените на националните култури на славянските народи, подчертава органично единство, и заедно с това и многообразието от техните традиции“, заяви той. „Чрез възникването на писмеността можем да се докоснем до произхода на нашето културно наследство. Както историята, неведнъж е доказала, че само този народ има бъдеще, който обръща внимание на грамотността, подкрепя развитието на културата и образованието“, добави Паслар.“Честит празник на българската просвета и култура, честит празник на всички българи!“, поздрави Паслар.На този ден думи на благодарност ще приемат тараклийските учители по български език, служители на предучилищни институции, библиотеки и музеи. https://youtu.be/E4b97YfZGaY – поздравителен адрес от дейците на културата от Театъра Смешен петък и Дома на Културатаhttps://www.facebook.com/RPBTaraclia/videos/762508321243329 – изложба, подготвена от сътрудниците на Районна публична библиотекаhttps://www.facebook.com/raiontaraclia/videos/724549031684866 – изложба на рисунки, Детската школа по изкустватаhttps://www.facebook.com/raiontaraclia/videos/724531621686607 – видео поздрав от Детската школа по изкустватаВидео поздрав от учениците на Гимназията на град Тараклия

Gepostet von Ирина Богоева am Freitag, 22. Mai 2020

Този ден е значимо събитие в културния и духовния живот на българския народ. Това е празникът на християнското просвещение, празникът на родното слово, на родната литература, на родната култура, подчертава в своя поздравителен адрес към жителите, председателят на района Тараклия Иван Паслар.
„Празникът символизира исторически, духовни и културни връзки на славяните, напомня значението на писмената дума, се обръща към корените на националните култури на славянските народи, подчертава органично единство, и заедно с това и многообразието от техните традиции“, заяви той.
„Чрез възникването на писмеността можем да се докоснем до произхода на нашето културно наследство. Както историята, неведнъж е доказала, че само този народ има бъдеще, който обръща внимание на грамотността, подкрепя развитието на културата и образованието“, добави Паслар.

„Честит празник на българската просвета и култура, честит празник на всички българи!“, поздрави Паслар.

На този ден думи на благодарност ще приемат тараклийските учители по български език, служители на предучилищни институции, библиотеки и музеи.

https://youtu.be/E4b97YfZGaY – поздравителен адрес от дейците на културата от Театъра Смешен петък и Дома на Културата

https://www.facebook.com/RPBTaraclia/videos/762508321243329 – изложба, подготвена от сътрудниците на Районна публична библиотека

https://www.facebook.com/raiontaraclia/videos/724549031684866 – изложба на рисунки, Детската школа по изкуствата

https://www.facebook.com/raiontaraclia/videos/724531621686607 – видео поздрав от Детската школа по изкуствата

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!