BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кишинев ще престигне работна група на Съвета на Европа за реформа на правосъдитето

  • Written by:

В периода от 20 до 21 януари 2020 г. в Кишинев ще престигнат длъжностни лица на Съвета на Европа, членовете на специалната работна група по реформата на правосъдието, създадена с подкрепата на Генералния секретар на Съвета на Европа.

В рамките на очакваните дискусии ще бъдат обсъдени усилията за консолидация на сектора на правосъдието на Република Молдова, включително и в рамките на проекта Стратегия за осигуряване на независимостта и целостта на сектора на правосъдието, на 2020-2023 години, проекта на План за действие за изпълнение на Стратегията и проектното предложение по оценката на съдиите.

В дневния ред на делегацията са включени срещи с министър-председателя на Република Молдова, председател на Парламента, представители на комисията по въпросите на правото, назначаването и имунитет, министъра на правосъдието, министъра на външните работи и европейската интеграция, главния прокурор, Висшия съвет на прокурори, ръководител на Центъра за хармонизиране на правата, директор на Националния институт на правосъдието, представители на гражданското общество и на дипломатическия корпус в Република Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!