BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Болград ще подкрепят малкия бизнес

  • Written by:

Град Болград прие Програма за подкрепа на малкия бизнес в Болградската  община за 2021-2023. Финансирането на Програмата за три години  съставя 1 милион 454,5 хиляди гривни, от които местният бюджет ще отпусне 300 хиляди, т.е. малко над 20%. Основният обем финансови ресурси за изпълнението на програмата трябва да бъдат средства, привлечени от местния Фонд за подкрепа на предприемачеството  от различни източници.
В градския бюджет за 2021 г. вече са предвидени 100 хиляди гривни за финансиране на програмата. За да  бъдат изпълнени всички мерки през текущата година, Фондът за подкрепа на предприемачеството  ще трябва да привлече още 341,5 хиляди гривни.
Ако се проследи  динамиката на растежа на броя на стопанските субекти в Болград през 2008-2010 г., то тя  е положителна,  а вече от  2011 г. насам, броят на стопанските субекти намалява. В същото време делът на съвкупните приходи в местния бюджет от малкия бизнес постепенно се увеличава до пандемията през 2020 г.
Целта на Програмата е да подобри условията за устойчиво развитие на малкия бизнес като една от икономическите основи за съществуването на общината, формирането на активна и прозрачна бизнес среда и нарастването на престижа на предприемаческата дейност.

Още за четене…

Предстои захлаждане, а януари ще доведе закъснялата зима. След 6-7 януари температурите започват да се …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!