BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въпросът с избора на нов генерален директор на БТА да бъде решен своевременно и без забавяне, настояват синдикалните организации на агенцията

  • Written by:

Въпросът с избора на нов генерален директор на БТА да бъде решен своевременно и без забавяне, настояват синдикалните организации на агенцията

София, 13 януари /Даниел Стоянов, БТА/
Синдикалните организации на БТА ясно, категорично и аргументирано са изразили желанието си въпросът с избора на нов генерален директор да бъде решен своевременно и без забавяне. Това се казва в писмо до Управителния съвет на Съюза на българските журналисти във връзка с желанието на Съюза да се запознае с позицията на работещите журналисти в БТА относно избора на нов генерален директор и свързаната с това процедура.
В писмо до председателя на Народното събрание, председателя на Комисията по културата и медиите и председателите на всички парламентарни групи синдикалните организации заявиха желанието си в рамките на тази процедура те да се обединят около името на Кирил Вълчев за нов генерален директор на БТА – като личност с безспорен професионален опит, запознат със спецификата на агенционната журналистика.
С качествата си на юрист и доказан авторитет в журналистиката, убедени сме, че той е човекът, който ще бъде мотор за развитието на БТА и свързаните с това необходими промени в Закона за БТА, се казва в писмото.
Убедени сме, че с неговия избор би се гарантирала необходимата приемственост в работата и информационната политика на БТА, високо оценена от световните информационни агенции, се казва още в писмото до СБЖ.
Синдикатите на БТА се надяват, че Управителният съвет на СБЖ ще подкрепи желанието им да запазят авторитета на БТА като основен източник на точна и безпристрастна информация, основана на ясно назовани източници, подкрепяйки кандидатурата на Кирил Вълчев.

/РУМ/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!