BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вместо тревога – ще има веселие: Пробуждане с хоро за Трети март

  • Written by:

Казанлъшкото село Горно Черковище, Калофер и още поне 50 населени места в България, и извън родината, са заявили готовност да се включат в родовата инициатива „Пробуждане с хоро на 3 март“ на Сдружението „Азбукари“. Всички видеа ще бъдат публикувани на фейсбук страниците на „Сдружение Азбукари“ и „Пробуждане с хоро на 3 март“, заявяват организаторите. В село Горно Черковище, общ. Казанлък, кръшното хоро за празника ще се извие точно по обяд. В Калофер инициативата започва от 17:30 ч., а от кметството са подготвили дълга програма за отбелязването на 143-та годишнина от Освобождението.

Година по-рано, отново хиляди българи в над 90 населени места у нас – фолклорни ансамбли, професионални групи и любители, се хванаха на хоро, за да покажат, че българският дух е жив. Най-активни сред сънародниците ни в чужбина бяха тези от Великобритания, Германия, Аржентина, Испания, Канада, Австралия, САЩ и Украйна.

Източник; presstv.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!