BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Властите на Молдова удължават извънредното положение в областта на здравеопазването за още един месец

  • Written by:

Извънредното положение в областта на здравеопазването в

Молдова е удължено до 15 февруари 2021 г., тъй като

епидемиологичната ситуация в страната остава неблагоприятна,предава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2342884 с позоваване на Молдпрес

Към 10 януари в Република Молдова са регистрирани 149 391

случая на коронавирусна инфекция, от които 3139 смъртни

случая. 138 440 души граждани са излекувани, а 7812 души

продължават лечението.

Удължаването на извънредното положение означава, че до 15 февруари се забранява работата на клубове, дискотеки, кина, концертни зали и домове на културата, с изключение на театрите.

Според днешното решение на Националната комисия по общественото здраве през следващия месец работното време на ресторантите и кафенетата ще остане същото: от 7:00 до 22:00 ч. Ограничението важи и за заведенията за обществено хранене, разположени в пунктовете за продажба на петролни продукти, търговските центрове и летищата.

От 16 януари е разрешено възобновяването на спортни състезания без зрители, провеждани на открито и на закрито, от национални спортни федерации, акредитирани от министерството на образованието, културата и научните изследвания.

Също така е позволено да се разработи местен етап на училищни олимпиади по академични дисциплини с физическо присъствие на ученици от 16 януари 2021 г. в образователните институции, в които учат.

Националната комисия за обществено здраве припомня също, че публичните и частните институции трябва да работят в съответствие със специално работно време, като се използват услугите само на персонал, който е необходим. За служителите, за които присъствието не е задължително на работното място, трябва да се осигури възможност за дистанционна работа. Министерствата, Държавната канцелария, други централни административни органи, подчинени на правителството, и организационни структури от тяхната компетентност ще работят в специален режим от 7:30 до 16:00 с обедна почивка от 12:00 до 12:30.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!