BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт от най-голямата независима медия за Евровизия

  • Written by:

Виктория беше отличена за своята поредица от онлайн концерти. Българката спечели наградата в категория “Best Home Concert” (“Най-добър домашен концерт”) в седмите годишни отличия “Vision Music Awards” на най-големия международен сайт за Евровизия. Потребителите на популярния портал Wiwibloggs ѝ отредиха първото място с около 10% от  всички получени гласове тази година. Виктория беше отличена в още две категории – “Best Interior Design” (“Най-добър интериорен дизайн”) и “Best Quarantine Couture” (“Най-добър стил по време на карантината”).

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 изнесе своя първи онлайн концерт от дома си в София през март 2020 година и се превърна в първия артист от отмененото издание на конкурса, който зарадва публиката с подобно събитие. По време на събитието, което се проведе с подкрепата на финтех компанията iCard, Виктория изпя за първи път на живо “Tears Getting Sober”, песента с която трябваше да представи България на миналогодишното издание на конкурса. Освен българската песен за Евровизия, тогава тя изпълни и кавъри на едни от най-големите хитове на Дуа Липа, Хари Стайлс и Люис Капалди.

Пълен запис на концерта на Виктория от 28 март: https://www.youtube.com/watch?v=wvDv5NhxpmU

Концертът бе гледан на живо от зрители в повече от 30 държави, като най-голяма част от тях бяха от Испания, Великобритания, Германия и Холандия. Интимната и задушевна обстановка, подборът на песни и невероятният глас на Виктория впечатлиха международните фенове на конкурса и донесоха наградата за “Най-добър домашен концерт”. Интериорният дизайн на дома на Виктория, който е дело на Ligna Group – една от най-успешните български компании на междуродния пазар в областта на мебелното обзавеждане, пък ѝ донесе наградата в категория “Best Interior Design”.

Освен концерт от дома си, Виктория взе участие и в още два концерта, които също допринесоха за отличието – Eurovision Home Concert и Wiwi Jam at Home. В тях тя изпълни отново песента си Tears Getting Sober и акустичен кавър на “Arcade”, песента на победителя от Евровизия 2019 Дънкан Лоурънс.

Wiwibloggs е най-посещаваната независима медия за Евровизия в света с десетки хиляди последователи. Създаден през 2009 г., сайтът и до днес не спира да отразява всичко ново и актуално около конкурса и участниците в него. През април 2015 г. Wiwibloggs печели награда за топ блог в Обединеното кралство в сферата на изкуства, култура и развлечения.

Годината започна изключително силно за Виктория. На 1 януари беше обявено, че песента ѝ “Tears Getting Sober” попадна в топ 30 на класацията за най-любими песни на феновете на Евровизия за всички времена. Българската песен, която трябваше да представи страната ни на отменения конкурс през 2020 година в Ротердам, се класира на 26-то място. Годишната класация „ESC TOP 250“ подрежда 250-те най-обичани песни на зрителите на най-голямата музикална надпревара в света.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България мога да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22 часа. Участието на страната ни се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group. Генерален спонсор на българското участие в Ротердам е  iCard.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!