BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виктория беше домакин на творчески лагер за Евровизия 2021 в Бургас и Приморско

  • Written by:

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория беше домакин на музикалния лагер за Евровизия “Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“. Творческото събитие се проведе в Бургас и Приморско от 16 до 26 август. Това е първата стъпка на талантливата певица и екипа ѝ в търсенето на песента, с която тя ще представи България на конкурса в Ротердам през май 2021 година. Събитието на Българското Черноморие събра 25 артисти, музикални продуценти, композитори и текстописци от цяла Европа, които работиха в продължение на 10 дни по създаването на потенциални песни за предстоящото издание на конкурса.

Видео репортаж от Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020: https://www.youtube.com/watch?v=BD8TFeSodgM

Виктория споделя за събитието: „На „Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“ имах възможност да работя с много различни артисти и композитори. Имаше талантливи и цветни хора от Австрия, Германия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Монако и заедно създадохме много красива музика. Мисля, че засега аз имам два фаворита от песните, които написахме и те вероятно ще влязат в селекцията за Евровизия. Много съм щастлива, че успяхме да създадем толкова силни композиции. Имам също така и една песен, която може би ще влезе в моя предстоящ албум.“

От 1 септември започва новият сезон на Евровизия. Всички песни, които са представени публично след тази дата могат потенциално да участват в най-голямата музикална надпревара в света. Виктория продължава усилено да се готви за конкурса през май, като през следващите месеци ѝ предстои да работи с различни екипи от цял свят, с които до момента не е писала музика. 

Програмата на „Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020“ включваше и два концерта в Бургас и Приморско, които бяха специален подарък от артистите на музикалния лагер за жителите и гостите на двата града. Сред участниците в тях бяха Бен Долич, представителят на Германия на Евровизия 2020 и Сийзър Сампсън от Австрия, който завърши на 3-то място на Евровизия 2018. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BD8TFeSodgM?feature=oembed&w=618&h=348]

Музикалният лагер Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 се организира от Лигна Студиос, в творческо партньорство със Symphnonix International, Ostereo и Entiendo. Събитието е подкрепено от Община Бургас, Община Приморско, финтех компанията iCard, хотел Форест Бийч в Приморско и БНР Бургас.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!