BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Валутните резерви на Националната банка на Молдова нараснаха

  • Written by:

Валутните резерви на Националната банка на Молдова (НБМ) нараснаха през септември с почти $27 милиона и надхвърлиха $2,942 милиарда.

Както се съобщава в НБМ, увеличаване на резервите в септември нараснаха благодарение на получаване на заем от МВФ в рамките на механизма за засилено финансиране (ЕФР)- $30,71 милиона и разширен механизъм на кредитиране (ECF)- $15,28 милиона, от които $27,51 милиона – за поддържане на държавния бюджет.

В същото време, намаляване на резервите на валута са се отразили на разходите за обслужване на външните дългове на РМ – $12,13 милиона, намаляване на обменните курсове на валутите, включени в състава на валутни резерви от американския долар – $5,32 милиона, плащания на министерството на финансите – $3,88 млн. и нетни плащания, свързани към задължителни резерви на лицензираните банки в чуждестранна валута – $2,12 млн.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!