BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Българи склониха глави пред паметника „Шипка“ в Кишинев по случай 3 март – националния празник на Република България.

  • Written by:
От българското посолство в Молдова днес бе организирана церемония по възлагане на цветя и венци в памет на загиналите за свободата на България, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2371870

Събралите се пред паметника представители на държавни, образователни и научни институции, ветерани и граждани чуха поздравителни послания от българския посланик Евгени Стойчев, доктор на историческите науки Иван Думиника и члена на фонда „Български дух“ Александър Ламбов. Тържествената церемония се завърши с минута мълчание.

Тази година, заради пандемията, не можаха да участват учениците от Българския лицей „Васил Левски“, а българското посолство не организира традиционния прием по случая на празника. Затова в интернет пространството бе пуснат видеоклип с поздравленията.

Пред паметниците на героите на Освобождението на България положиха цветя българите, живеещи не само в Кишинев, но и в други населени места в Молдова, сред които Тараклия, Твърдица, Паркани, Сояновка.

Днес е работен ден в Молдова.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!