BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болградски район се присъедини към Одеса и Измаил по предприемането на антикоронавирусните мерки

  • Written by:

За да предотврати разпространението на остри респираторни инфекции, причинени от коронавирус COVID-19, Комисията по технологична и екологична безопасност и извънредни ситуации към Болградската районна държавна администрация реши временно да спре работата на обществените заведения в района.
Комисията предлага на градските и селски кметове на населените места в Болградски район от 17 март до специална разпоредба да се наложат  ограничителни мерки за временно спиране на работата на кина, музеи, библиотеки и други културни и развлекателни заведения, включително спортни.
Предлага се също да се затворят всички търговски обекти, с изключение на хранителни стоки и  аптеки.
Ръководителите на лечебните заведения да прекратят временно планираните медицински дейности, планираните операции и лабораторни изследвания, с изключение на спешни  случаи.
За служителите на предприятия и организации, независимо от формата на собственост и подчинение, се препоръчва да се въведе отдалечен режим на работа, както и да се сведе до минимум достъпът на посетителите до институции, организации и предприятия.

Още за четене…

В Одеска област са  отпуснати 7 милиона гривни за борба с разпространението на коронавруса. Средствата …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!