BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Абакус Академия Роял“ – Русе откри свой център в град Болград

  • Written by:

През ноември 2019 година отворихме център „Абакус Академия“ в гр. Болград, Украйна, сподели управителя г-жа Олга Пенчева.

В центърът на „Абакус Академия“ гр. Болград още след първата ни презентация в същия ден се записаха 17 деца. В момента там се обучават 34 деца. Разбира се, че качественото преподаване на материала и методиката ни се дължи на професионалистите, които приеха да станат инструктори в нашата школа. И това са :

– Юлия Волкова, наградена с отличие Учител на Годината 2018/2019;

– Борис Грищенко – млад преподавател по английски език, който знае как да развие интерес към ученето и да наложи дисциплина. Той притежава истински благороден мъжки подход, който така липсва в сферата на родното образование.

– Прасковья Цоева – преподавател с дългогодишен опит в ОУ, заместник директор в продължение на много години. В края на 90-те тя е отстояла и успяла да развие паралелки, за да спечелят статут на СОУ, на едно малко училище застрашено от затваряне. Всъщност, Прасковья Цоева е и първият учител в Болградски район, който въвежда българския език като факултативен в тяхното училище. Тя е подготвила и обучила първите студенти, етнически българи, за кандидатстване в българските университети.

Цялата организация – наемане на помещение, интервю с подходящи кандидати, популяризиране – стана възможно с непосредствената безвъзмездна помощ на Инна Гиневская, методист в Районен Младежски Център.

„Както виждате, търсим и каним само хора отдадени на професията си“, добавя г-жа Пенчева.

„Пътуването до Украйна беше организирано и като ексурзия за нашите призьорки от клубното състезание май 2019. Основната ни цел беше да запознаем нашите ученици с историята на българските преселници през 1812-1824, със запазената старобългарска култура в тази част на Украйна и разбира се да посетим Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“.

Посрещането ни в гимназията беше грандиозно. Директорът на Болградската гимназия „Георги С.Раковски“ Снежана Ильинична Скорич ни посвети 4 часа, като лично ни показа всеки кът от училището, където се пази до ден днешен историята и постиженията на забележителните български будители. Учениците подготвиха незабравим концерт, в който в продължение на 1 час се наслаждавахме на рецитали, авторски поеми, български народни песни и танци. Всичко това беше изпълнено с искрена любов и гордост към българското. Много силно впечатление ни направи с какво желание децата се обучават там и какъв ред и дисциплина цари в класните стаи и коридорите.

През тези 4 часа екскурзия, звънецът за междучасията звъня няколко пъти. В коридорите, двора, площадките цареше еднаква тишина както по време на час  така и в междучасието. Радвам се, че нашето желание да поддържаме връзка и да осъществяваме взаимни проекти и обмяна на ученици с това елитно училище получи отклик. Сега предстои да обмислим формалните въпроси и малко по малко да изградим тази традиция.“

Повече за Академия Абакус – научете тук

Източник: rousse.info

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!