BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Юлиан Ангелов: Не сме против Северна Македония да е независима, но няма да направим компромис с историята

  • Written by:

Винаги преди избори в Македония се говори срещу България, казва депутатът от ВМРО

Никой в България няма против Северна Македония да е независима държава. Но не можем да направим компромис с нашата история, това значи да предадем всички революционери, които са загивали за българската кауза. Трябва да се твърди и непоколебими и не трябва да се стига до компромиси.

Това заяви в Сутрешния блок на БНТ народен представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Според него вече 30 години наблюдаваме това явление в Северна Македония – когато има избори, винаги се отваря темата за България, търси се напрежение.

С другите съседи няма какво да делят, реално с Гърция приключиха споразумението, което имаха, промениха името и остана да се разреши проблемът със спорните въпроси, свързани с българската история и България, коментира Ангелов.

Ние сме потомци на едни и същи хора, на едни и същи българи революционери. Факт е, до 1944 година, че не съществуват македонци и дотогава историята ни е обща и на герои, и на събития, и на всичко останало. Българската държава не иска нищо повече от Северна Македония освен истината. Няма как българските политици да направят отстъпки на Северна Македония и на македонските политици, защото това е истината и всичко го знаят. Това е записано във всички исторически книги и енциклопедии в целия свят какви хора са живели, какви са били революционерите, категоричен е той.

Според депутата македонците имат право да търсят своя път. Той беше категоричен, че България винаги ги е подкрепяла в най-тежките кризи – членството в НАТО, за ЕС.

Ние ги виждаме като братя и сестри и затова България винаги помага на Северна Македония, допълни Ангелов.

Той смята, че каквито и търкания да има, като минат изборите и дойде новото управление в Македония, тези въпроси и напрежение ще затихнат.

Източник: vmro.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!