BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще се разработва нов основен закон за пестицидите и агрохимикалите

  • Written by:

През 2020 г. Министерството на икономическото развитие, търговията и земеделието, Министерството на енергетиката и околната среда, Европейската бизнес асоциация и Организацията на храните и земеделието на ООН започват работа по нов основен закон за пестицидите и агрохимикалите.

Планира се да  бъде създадена съвместна работна група за разработване на нов основен закон за управлението на пестициди и агрохимикали, който ще съответства на плана за прилагане на Споразумението за асоцииране с ЕС. Ще бъде също разработен и ефективен модел за контрол на използването на продуктите за растителна защита.

Приемането на законопроекта за вноса на пестициди в Украйна ще позволи на краинските земеделски производители да имат достъп до по-модерни и високоефективни пестициди. Приемането на законопроекта за подобряване на държавното регулиране в областта на управлението на пестициди и агрохимикали ще засили борбата срещу фалшификатите и ще въведе електронен регистър на продуктите за растителна защита.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!