BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шивашки цех, отворен в молдовския град Тараклия от български бизнесмен, произвежда медицински маски.

  • Written by:

Шивашки цех, отворен в молдовския град Тараклия от български бизнесмен, произвежда медицински маски. Председателят Иван Паслар се обърна към жителите, които могат да шият

Шивашки цех, отворен в бесарабския град Тараклия от български бизнесмен, произвежда медицински маски. Сътрудниците на фабриката „Аглика-Инвест“ на първия етап ще ушият хиляда тъкани маски за нуждите на района.

Това стана известно по време на преговорите между собственика на завода Петко Петков и председателя на района Иван Паслар. Петков вече е предал 200 маски на лечебните заведения в района, съобщава http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/2172158 с позоваване на tuk.md.
Фабриката изработва и поставя маски за страните на ЕС.

За физическите лица маската струва 16 леи (1,60 лева) за бройка и ще може да бъде закупена пряко от фирмения магазин на производителя в Тараклия.

Председателят на района Иван Паслар съобщи, че в цеха денонощно работят 14 човека и помоли жителите, които имат навици на шивач да им помогнат.
„Предприятието е прекрасно, спазват се всички санитарни и с
оциални условия, молим ви за помощ, за да можем да осигурим района с необходими медицински маски. На първо място, ние искаме да предоставим маски на медицинските работници и деца. Ще направим всичко възможно и останалите жители да имат възможността да си закупят маска“, каза Паслар.

Инвеститор от България Петко Петков откри шевна фабрика в града и от август 2017година се шият спални комплекти, които се изнасят.
Парламентът на Молдова одобри на 17 март проект на правителствено постановление за обявяване на извънредно положение в Република Молдова от 17 март до 15 май 2020 г.

Днес, на 20 март в лабораторията на Националната агенция за обществено здраве са обработени 90 биологични теста, 17 се оказаха положителни. Дванадесет от 17-те случая наскоро се завърнаха от чужбина. По този начин броят на пациентите с коронавирусна инфекция в Молдова достигна 66.

Информацията бе предоставена от министъра на здравеопазването, труда и социалната защита Виорика Думбревиану в края на срещата на Съвместния център за управление на кризи за вируса COVID-19.

В района Тараклия, където компактно живеят етнически българи, за сега няма заразени.

Източник: Ирина Богоева

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!