BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шест контролни пункта са разположени на входовете и изходите на Кюстендил

  • Written by:

Шест контролни пункта са разположени на входовете и изходите на Кюстендил

Кюстендил, 21 март /Елица Иванова, БТА/
Шест контролни пункта са разположени на входовете и изходите на Кюстендил, във връзка със заповедта на здравния министър, влязла в сила от днес, за ограничаване на движението, съобщи на брифинг днес кметът на община Кюстендил Петър Паунов. От полицията уточниха, че един от полицейските екипи е мобилен и следи за спазването на реда в града. В подкрепа на местната полиция, в града са десет служители на служба „Жандармерия“.
Следи се стриктно за спазване на заповедта да няма струпване на хора заради днешния празник на града. Екипи на полицията са разположени и към подходите за парк „Хесарлъка“, където по традиция кюстендилци празнуват днешния ден.
„От създаването на традицията „Кюстендилска пролет“ – повече от 50 години – ни предстои сезонът с най-много неизвестни. Едно обаче е ясно, че това е сезон на пречистване, в който всеки трябва да изживее своето изпитание и то трябва да бъде споделено с рода, с дома, с близките, и разбира се с цялата общественост“, каза Паунов. Той припомни, че символът на празника на „Кюстендилска пролет“ са трите лястовици – Вярата, Надеждата и Любовта, заредени с неизчерпаемата сила на вечните Божи добродетели.
Заради ситуацията през тази година, „Кюстендилска пролет“ беше посрещната с молебен, отслужен от Викарийния епископ, Белоградчишкия епископ Поликарп, в двора на т.нар. Килийно училище, а службата беше предавана пряко на фейсбук-страницата на Общината.

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!