BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС „ПОСОКИ“ 2020 г. – 15 ГОДИНИ ДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

  • Written by:

15 ГОДИНИ ДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

КЪМ МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

      Фотографският конкурс с тема „Посоки“, организиран от Държавен културен институт към министъра на външните работи по случай 15-годишнината от създаването му, е отворен за всички любители на фотографията, без ограничения във възрастта и професионалния опит. Конкурсът има за цел да селектира и покаже уникални изображения, заснети в цял свят, които пряко или непряко отразяват темите за глобализацията, идентичността, междукултурния диалог и толерантността между различните нации.

      Журито на конкурса ще отличи снимки, които са въздействащи, изработени с изключително качество. Очаква се те да създават визуален разказ чрез отлични технически и творчески умения. Идеята на конкурса „Посоки” е да разкрие образи, които по оригинален начин показват света около нас и да даде възможност за изява на фотографи, чиято работа при други обстоятелства не би могла да бъде видяна. Очаква се представените работи в темата „Посоки“ да покажат характерния почерк на авторите, избрали своята посока за творческа изява.

      Участниците могат да участват с до 3 изображения (не по малки от 1 МВ и не по-големи от 5 МВ, JPEG формат) в следните категории: Култура и изкуства, Архитектура, Портрети, Градски живот и Пътувания. Снимките, участващи в конкурса, не трябва да са награждавани в друг конкурс, да са участвали в изложба или да са били публикувани в печатни издания и/или професионални фотографски сайтове.

Изображенията да се изпращат на имейл: [email protected] до 12 април 2020 г. с попълнен и подписан формуляр за участие. Изтеглете формуляра по-долу.

      Победителите в конкурса ще бъдат обявени през май 2020 г., а церемонията по връчването на отличените автори ще се състои през юни 2020 г.

      Награден фонд:

      1-ва награда – 1000 лв.

      Две поощрителни награди по 500 лв.

      От всички изпратени снимки ще бъдат избрани до 24 творби, които ще участват в обща пътуваща изложба с начало юни 2020 г. в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към министъра на външните работи, гр. София.

Източник: culture-mfa.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!