BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондация Българска Памет с поредно дарение!

  • Written by:

Д-р.Milen Vrabevski и Бугарската мемориска фондација надарија компјутерска сала, библиотека и ја наместија собата на наставниците на училиштето во селото. Пустина, Преспа, Албанија Сега децата од деветте бугарски села во општината што учат во ова училиште ќе можат да имаат корист од современите технологии!

Нема да застанеме со нашите инвестиции во Албанија, но и секаде Бугарите што остануваат надвор од нашата земја од причини што не зависат! Сите тие треба да ја почувствуваат нашата љубов и да се чувствуваат како целосен дел од нашата татковина!

Ве потсетуваме дека во јули др. Врабевски и Бугарската мемориска фондација дадоа огромна донација за албанската општина Пустец, купувајќи. противпожарен камион, брза помош и високо-прооден социјален патронажен автомобил, кој регионот досега го немаше.

Източник: Фондация Българска Памет/facebook

Още за четене…

Емблематичният студентски лидер от първите години на демократичните промени, оглавил окупационната стачка в ЮЗУ „Неофит …

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!