BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондация Българска Памет събра младежи от три държави на семинар в Банкя, Р. България (Фотогалерия)

  • Written by:

Ученици от България, Р. Северна Македония и Сърбия, заедно се обучаваха на дигитални, меки и бизнес умения, които да им помогнат за тяхната образователна и кариерна ориентация в контекста на професиите на бъдещето.

Фондация Българска Памет съвместно със Сдружение „ГЛАС” – Босилеград, Р. Сърбия и Сдружение на граждани „Македоно-българско приятелство“ от Битола, Република Северна Македония успешно реализираха 5-дневен младежки обмен по програма „Еразъм +“ на тема „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето“.

Сред лекторите, които взеха участие в проекта, бяха Диман Михнев /Visteon/, Радослав Точев /Seebridge/, Методи Терзиев /betahouse/, Борис Колев /DigiMark Ventures/, Ясен Георгиев /Институт за икономическа политика/ и председателят на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски, който изнесе презентация на тема „Психология на успеха“, базирана на личния му и професионален опит.

След усърдната си работа в рамките на обмена младежите получиха сертификат за участие и сертификат Youth Pass,  които бяха връчени от д-р  Врабевски.

Представители на сдружение „ГЛАС” – Босилеград  изказха своята благодарност към родителите на децата участници в семинара, както и  към директора на Гимназията в Босилеград г-н Владимир Глигоров за разрешението и доверието, което им гласуваха в организациата.  Това е поредният проект за трансгранично сътрудничество в който сдружение „ГЛАС”  участва като партнъор.

В  Сдружението  са убедени, че давайки възможност за активно участие и споделяне на отговорността по важни въпроси със свободни и будни млади хора, може да си гарантираме едно ново, необременено от миналото и ненатоварено с предразсъдъци поколение.

ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!