BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учители от Симитли посетиха босилеградското основно училище

  • Written by:

По случай 5-ти октомври – Международния ден на учителите, Основното училище „Георги Димнитров” в Босилеград посетиха над 40 учители от Средното училище „Св. Св. Кирил и Методий” от българския град Симитли, начело с директорката Таня Янкова и зам.-директорите Борислав Дафков и Йорданка Памуклийска.

Колегите си от България посрещнаха директора на училището Методи Чипев и сътрудниците му. По време на разговорите представителите на двете училища си обмениха опит по отношение на организирането и резлизацията на учебните програми и обсъдиха възможностите за укрепване на сътрудничеството между двете учебни заведения чрез организиране на спортни състезания, кулктурни мероприятия и други прояви.

Директорката на Средното училище „Св. Св. Кирил и Методий” Таня Янкова, изтъкна, че е създадено през далечната 1913 година и че в момента в него се учат 640 ученици от 1 до 12 клас. Тя заяви, че от скоро в тяхното училище е ангажирана и една учителка по потекло от Босилеградско – Верица Арсов, която е начален учител по английски език.

Учителите от Симитли подариха на нашето училище комплекти книги за училищна лектира по български език – произведения от Йордан Йовков, Христо Ботев, български народни приказки и друга литература, както и буквари по български език.

Р.П.

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!