BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от Босилеград посетиха 55 СУ „Петко Каравелов“

  • Written by:

В София се проведе първата образователно спортна среща между ученици от София и Босилеград. Домакин на събитието беше столичното 55 СУ „Петко Каравелов“.

След успешното приключване на детската олимпийска ваканция, в която взеха участие 107 деца от Босилеград се създадоха предпоставки да се продължи работата с една част от децата, които изразиха желание да продължат спортно състезателна работа. 18 деца от Босилеград имаха възможност да влязат в учебните кабинети на 55 СУ „Петко Каравелов“ и бяха въодушевени от визията му. Всички деца бяха впечатлени от плувния басейн, с който разполага училището. Голям интерес предизвика и организацията и самия учебен процес. Бяха представени добри училищни практики, извънкласни дейности и идеи за нови проекти между учениците от Босилеград и софийските ученици.

В присъствие на голям брой гости и родители от София протече общата тренировка между учениците от 55 СУ и представителите на олимпийския клуб Босилеград. Тренировката беше ръководена от Ваня Йорданова – треньор на женския студентски отбор на НСА „Васил Левски“ . Изигран бе и мач, който показа, че момичетата от Босилеград са на добър път ако продължат усърдно да работят върху изграждането на спортните, но и чисто човешки и морални качества.

От там общата среща се измести в НСА „Васил Левски“, където момчетата изиграха мач с учениците от 55 СУ. Босилеградските деца имаха възможност да видят как студентите в НСА[MM1]  разработват проект „Легендата за Хайдутите“

От олимпийския клуб Босилеград споделиха, че са получили  голяма подкрепа от родителите на децата за тренировъчната дейност през която децата са  показали развитие на всички аспекти на човешкото изграждане. Ръководителите Силвия Насева, Кристина Василов, Емилия Стаменова и Анастасия Василов са изключително доволни от постигнатото до тук.

Финансовите разноски за тази образователна среща на децата от Босилеград изцяло е поел олимпийски клуб Босилеград.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!