BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ НА ПОРТАЛ „ГЛАСПРЕСС“

  • Written by:

На днешния ден се навършват точно три години откакто създадохме нашата онлайн-медия, която се превърна постепенно и трудно в надежден и очакван източник за информация, анализи и коментари. Хиляди читатели ни последваха в интернет пространството и в социалните мрежи. Наши материали се препечатват в редица други медии, а утвърдени личности с активна позиция станаха наши колумнисти. 

Тъй като ние знаем, че както хората, така и медиите трябва да се развиват, постепенно разширихме не само обхвата на темите, но и географията на нашите автори и читатели. Към момента с гордост можем да споделим с Вас, нашите приятели и читатели, че имаме кореспонденти в пет държави. Следим и отразяваме напълно обективно и навременно битието и инициативите на много български общности, които по стечение на обстоятелствата в момента са извън границите на нашата България. 

Продължаваме да бъдем платформа, която е отворена за развитие на идеите на неправителствени организации, личности и неформални групи на различни теми –  екология, образование, съхраняване на културата, традициите, бита и националната идентичност на българските диаспори в чужбина и т.н.

През цялото това време ние усещаме подкрепата на нашите читатели и това е единствената ни мотивация да продължаваме да пазим надеждата, че този проект ще си осигури необходимите финансови средства, за да може да развива още дълго своята родолюбива и уникална по своя обхват дейност. За никого не е тайна, че една малцинствена медия не може да се самоиздържа, евентуално да разчита на комерсиални реклами за своето съществуване. Портала ни започна своята работа на 1-ви март 2017 год., проекта бе финансиран по програма „Участие на България в международното сътрудничество за развитие 2016” .  През цялата 2019 година получихме финансиране по програма на Генералния секретерият на правителството на Р Сърбия. От началото на 2020 г. очакваме подкрепа от страна на институциите в България. Имаме неофициални уверения, че това ще се случи, за което сме наистина благодарни, но ако това не стане в най-скоро време, едва ли ще успеем да се справим. Ние знаем, че финансовото положение в България не е много добро, но е важно много бързо да се намерят тези минимални средства, които ще позволят да съхраним нашия екип и портал. 

Затова се обръщам и към всички фактори в България, от които завси бързото решаване на този въпрос е един призив – помагайки на портал „Гласпресс“, вие не помагате просто на екипа на медията, а на свободата, на демокрацията и на запазването на българския национален дух на места, на които той е критично заплашен. За добро или за лошо, сега всичко е въпрос и на бързина на реакцията. Във Вашите добри намерения ние не се съмняваме, притесняваме се обаче  те да не закъснеят фатално. Екип от свободни, всеотдайни и образовани хора в такива проблемни райони се създава много трудно, а се разрушава за един миг.

В заключение, в този празничен за нас, а и за всички наши сънародници ден, в който ние си разменяме мартеници като символ на здравето и надеждата, позволете ми да пожелая на всички Вас и на Вашите семейства здраве, мъдрост и благодат!

С уважение,

Александър Димитров,

Главен редактор на портал ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!