BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сърбия ще обработва пътници и товари временно само на 2 ГКПП на границата с България

  • Written by:

Правителството на Сърбия актуализира на 12 март 2020 г.  със свое решение разпоредбите, свързани с противодействие на разпространението на болестта COVID-19.

Особено внимание в решението е отделено на режима на работа на гранично-пропускателните пунктове със съседните страни. Сърбия затваря временно 44 ГКПП със съседните страни – 7 с Унгария, 10 с Румъния, 2 с Република Северна Македония, 3 с Черна гора, 7 с Босна и Херцеговина, 9 с Хърватия, 3 вътрешни (речни и въздушни), 3 с България – ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци.

            От 12 март 2020 г. временно на сръбско-българската граница пътници и товари ще обработват само ГКПП „Калотина – Градина“ и ГКПП „Връшка чука“.

            На българските граждани, пътуващи от, към или през Сърбия, се препоръчва  да се съобразят с последиците от решението на сръбското правителство. Очаква се трафикът да се обслужва значително по-бавно. Мярката се предприема поради извършваните от сръбските гранични и митнически служители на ГКПП проверки във връзка с предотвратяването на разпространението на коронавируса.

            Целият списък на временно затворените ГКПП на Република Сърбия може да бъде видян в прикачения файл.

            На същото заседание  сръбското правителство е уточнило вече съществуващи предписания във връзка с предотвратяването на разпространението на болестта COVID-19 в . Всички мерки влизат в сила от 12 март 2020 г.

            Във връзка с временната забрана за влизане в Сърбия на чужди граждани, които са пребивавали в  Китай, Република Корея и Швейцария, се уточнява, че тя се отнася само за лицата, пребивавали в провинция Хубей на Китай, град Дегу и провинция Северен Гьонсанг в Република Корея, както и за кантона Тичино в Швейцария. Остава в сила временната забрана за влизане в Сърбия на чужди граждани, които са пребивавали в Италия и Ислямска република Иран.

Източник: mfa.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!