BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съкратена пролетната ваканция: Вместо 10 дни ще продължи четири

  • Written by:

Пролетната ваканция за учениците от началните и средните училища ще продължи четири дни вместо десет, казва министърът на образованието Младен Шарчевич и добавя, че след Великден ще бъде организиран онлайн пробен тест.

Предвидените дни за почивката трябва да се използват за учене, и че прекъсването на дистанционното обучение ще бъде в ущърб на учениците, които поради извънредното положение трябва да са в кръга семейства и с по-малко контакти извън дома, допълват от министерството.

Неработни дни ще бъдат 17-20 април (петък до понеделник). За всички останали дни дистанционното обучение по телевизията се организира според обявения график.

Учениците от осми клас ще имат пробен  изпит от 22 до 24 април. Изпитът ще се проведе онлайн, а учениците да решават Тест по сръбски / роден език на 22 април, 23 април по математика и 24-ти комбиниран тест.

ММ ГЛАС ПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!