BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сръбският президент Вучич обяви смекчаване на комендантския час в страната

  • Written by:

Сръбският президент Вучич обяви
смекчаване на комендантския час
в страната

Белград, 19 април /БТА/
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви в събота смекчаване на условията на комендантския час заради подобряването на епидемиологичната обстановка, съобщи ТАСС, като се позовава на изявление на Вучич пред телевизионния канал ТВ Пинк.
От вторник вечер комендантският час в Сърбия ще започва от 18 часа местно време, каза Вучич. Досега периодът на пълна забрана на движението беше от 17 часа до 5 часа сутринта.
Освен това Вучич обяви смекчаване на ограничителните мерки за хората над 65 годишна възраст (70 години за селските райони), на които досега беше напълно забранено да излизат на улицата. От вторник възрастните граждани ще могат да излизат за 30-минутни разходки във вторник, петък и неделя между 18 и 1 часа.
Президентът съобщи, че от вторник ще започнат да работят магазините, а между 4 и 11 май ресторантите и кафенетата.
Вучич каза още, че въпреки кризата с коронавируса икономическият растеж на Сърбия тази година ще бъде един от най-високите в Европа. Той цитира и данни на МВФ, според които догодина растежът на сръбската икономика ще достигне до 7,5 процента, а неговата лична прогноза е за 9 процента.
Досега регистрираните заразени с коронавирус в Сърбия са 5994, а починалите – 117.
/ПК/

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!