BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Средношколци от Босилеград ще вземат участие в петдневен младежки обмен

  • Written by:

Група от 18 средношколци от Босилеград ще вземе участие в петдневен младежки обмен от 7. до 11. октомври 2019. г. в гр. София. Семинарът е на тема „Бъдещето на Европа и младите хора – умения и професии на утрешния ден“.

Обучението е организирано от фондация „Българска памет“, чийто основател е др. Милен Врабевски в партньорство със сдружение „ГЛАС“ гр. Босилеград, Р. Сърбия и Сдружение за Македонско-Българско приятелство от гр. Битоля, Р. Северна Македония. Събитието е по проект „Стимулиране на младежката заетост и свързаност между младите хора от ЕС и Западните Балкани чрез придобиване на бизнес умения и кариерна ориентация за професиите на бъдещето”, съфинансиран по програма „Еразъм +”, ключова дейност  „Образователна мобилност за граждани”.

Условие за участие в семинара беше учениците да напишат есе на тема „Бъдещето на Европа и младите хора – умения и професии на утрешния ден“. Сред босилеградските ученици имаше голям отзив, но накрая бяха избрани 18 ученици с най-добри съчинения.

Лекциите ще бъдат държани от различни специалисти в областта на ИТ технологиите и бизнеса. Децата ще имат възможност да научат много полезни неща, които ще им помогнат да изградят комплекс от дигитални и бизнес умения, допринасящи за образователната им и кариерна ориентация в контекста на професиите на бъдещето, както и за повишаване нивата на младежка заетост и свързаност на младите хора на Балканите.

Част от лекциите които ще бъдат изнесени по време на петдневния младежки обмен:

  • Раздаване и разясняване на формата „GPS на уменията и професиите на бъдещето“Екип ФБП;
  • Среща с вдъхновяваща личност – представител на мултинационална IT компания, Диман Михнев – инженер, програмист „Вистеон електроникс България“;
  • Интерактивна сесия „Как да преодолеем стереотипите за по-добра свързаност? “Радослав Точев, CEO “Seebridge”;
  • Сесия „Бъдещето на работата и защо всичко е coworking“ Методи Терзиев – управляващ директор „Бетахаус“;
  • „Психология на успеха“Д-р Милен Врабевски – Управител на „Комак медикал“ ЕООД;
  • Сесия „Как да успее нашата Start-up идея? Бизнес модел Канвас“ Ясен Георгиев, Изпълнителен директор на Институт за икономическа политика и др.

Снимка: Архив на Фондация Българска Памет

ММ ГЛАСПРЕСС

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!