BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенският театър ще участва в Международния фестивал „СЛАВИЯ 2020 “ в Сърбия

  • Written by:

BOBSTH 13:30:31 09-03-2020
MM1327BO.027
Сливен – театър – фестивал

Сливенският театър ще участва в Международния фестивал „СЛАВИЯ 2020 “ в Сърбия

Сливен, 9 март /Велина Василева, БТА/
Сливенският Драматичен театър „Стефан Киров“ ще участва в XIX-тия Международен театрален фестивал „СЛАВИЯ 2020 “ в Сърбия. Това съобщиха от културната институция.
Театралният форум ще се състои от 9 до 16 март в сръбската столица. В програмата са селектирани за участие осем представления на театри от Хърватия, Казахстан, Татарстан, Русия, Беларус, България и Сърбия.
На сцената на домакините от театър „Славия“ в Белград, Сливенският театър ще се представи със спектакъла „Козметика на врага“ от Амели Нотомб утре, 10 март. Селектираният спектакъл е осъществен миналата година и е първа постановка на българска сцена на драматизация на книга на нашумялата белгийската авторка Амели Нотомб. Режисьорът Петър Денчев е една от младите надежди на българския театър, носител на наградата за изкуство на фондация „Стоян Камбарев“ за 2019 г., лауреат на наградата на фондация „Развитие“ за нов български роман от 2007 г. и автор на пет книги.

Източник: bta.bg

Източник: ГЛАС ПРЕСС

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!